Articole

”Continuăm să monitorizăm cazurile lor”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Ministrul de Externe al Italiei, Antonio Tajani, aflat în vizită la București s-a arătat preocupat de condițiile italienilor care se află închiși în închisorile românești, anunță presa italiană.

În special, este vorba de deținuții Filippo Mosca și Francesco Flauto, depre care jurnaliștii italieni au relatat în mai multe rânduri. Rudele lor au apelat la autoritități spunând că situația lor în penitenciară este precară și că se confruntă cu mari probleme legate de igienă, fiindu-le afectată sănătatea.

În cadrul întâlniri cu Alina Gorghiu, ministrul Justiției, care a avut loc în cadrul congresului PPE din capitala României, Tajani a abordat în special cazul lui Filippo Mosca, tânărul de 29 de ani din Nisseto deținut într-o închisoare de lângă Constanța, în condiții pe care familia și avocații săi le-au denunțat ca fiind „inumane”.

”Sperăm că va fi transferat într-un loc sigur și protejat”, ar fi spus Tajani în timpul întâlnirii, potrivit unor informații culese de jurnaliștii italieni. În ceea ce-l privește, în schimb, pe Francesco Flauto, condamnat definitiv, Ministerul de Externe precizează că „a cerut să își ispășească pedeapsa în Italia”.

„I-am cerut (n.r. Alinei Gorghiu) colaborarea pentru ca protecția deținuților italieni din România să fie garantată. Continuăm să monitorizăm cazurile lor, ca și pe cele ale tuturor italienilor deținuți în străinătate”, a scris Tanjani pe rețeaua de socializare X.

Printre celelalte subiecte abordate în cadrul bilateralului se numără îmbunătățirea cooperării judiciare între cele două țări, considerată crucială de către Italia pentru a favoriza prezența companiilor italiene în România. Tajani, care se ocupă și de comerțul exterior, a subliniat că „a beneficia de un mediu juridic mai sigur va încuraja cu siguranță companiile italiene să își sporească investițiile.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.