Articole

Corveta rusă Pavel Derjavin, avariată în propiere de Sevastopol, port în peninsula ocupată Crimeea

2 minute necesare pentru a citi articolul

Marina ucraineană a comunicat joi despre avarierea unei nave de război ruse în apropiere de Sevastopol, port în peninsula ocupată Crimeea, în timp ce atacurile au continuat pe toate fronturile în Ucraina, relatează DPA conform Agerpres.

Avarierea corvetei Pavel Derjavin a fost anunţată de purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, căpitanul Dmitri Pletenciuk într-un interviu pentru Radio
Free Europe/Radio Liberty, fără să ofere detalii despre amploarea prejudiciului.

Cu o seară în urmă, mai multe canale Telegram -inclusiv cel al administraţiei militare a oraşului-port Odesa – au comunicat că nava de război s-ar fi lovit de o mină subacvatică în apele de lângă Sevastopol. Aceste informaţii nu au putut fi verificate în mod independent.

Pavel Derjavin este una din cele patru corvete folosite ca ambarcaţiuni grele de patrulare de Flota rusă din Marea Neagră. Aceste nave de război pot fi utilizate şi pentru lansarea de rachete de croazieră, cu care Rusia bombardează în mod regulat Ucraina de la începutul războiului, cu aproape 20 de luni în urmă.

În septembrie, o altă dintre aceste nave, Serghei Kotov, a fost atacată de Ucraina şi grav avariată, potrivit Kievului.

Moscova nu a comentat despre presupusele daune provocate corvetei Pavel Derjavin.

Autorităţile de la Kiev au comunicat că în noaptea de miercuri spre joi Rusia a lansat un nou un atac cu drone pe scară largă asupra oraşelor ucrainene. Antiaeriana ucraineană a doborât 28 de drone din cele 33 lansate de forţele ruse.

Numai regiunea Odesa singură a raportat 10 atacuri cu drone, dintre care cele mai multe au fost respinse. O femeie a fost spitalizată cu arsuri, conform autorităţilor locale. Au fost lovite clădiri rezidenţiale şi un depozit dintr-un port. Regiunea ucraineană de pe coasta Mării Negre şi zona ucraineană de la Dunăre, importante pentru exportul de cereale, sunt atacate în mod regulat de către Rusia.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.