Articole

Cred că relația mea cu președintele Iohannis arată foarte bine. Urmăriți cât de des luăm decizii împreună

1 minute necesare pentru a citi articolul

Pentru că în presă s-a speculat că ar avea un conflict cu președintele României, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban a mențioant că, de fapt, are „o colaborare foarte apropiată”.

„Urmăriți cât de des luăm decizii împeună”, a spus Orban, într-o intervenție la Digi24.

Reamintim că peședintele Klaus Iohannis a izbucnit public, exprimându-și nemulțumirea legat de înțelegerea încheiată între Ministerul Afacerilor Interne și  BOR, care permitea accesul credincioșilor la biserici, în cele două zile de Paște, prin încălcarea prevederilor ordonanței militare.

Discursul lui Iohannis a lăsat să se înțeleagă că nici premierul Ludovic Orban și nici ministrul Marcel Vela nu i-au comunicat prevederile înțelegerii cu Biserica Ortodoxă.

Chestionat la Digi24 despre o eventuală ruptură a relației cu Iohannis, pe sema incidentului petrecut de Paști, premierul Ludovi Orban a subliniat că, dimpotrivă,  situația a arătat că „relația cu președinte este una foarte bună”, pentru că s-a discutat și problema a fost rezolvată, astfel încât sărbătoarea Paștelor s-a desfășurat în condiții bune.

„Ce s-a întâmplat a arătat că relalia este foarte bună. În urma discuțiilor a aparut modificarea dispoziției respetive. Am convenit asupra unei forme care să se încadreze rigurozității ordonanțelor. Iar în baza modificărilor am avut o sărbătoare a Paștelor care s-a desășurat în condiții bune”, a spus Orban.

Premierul a adăugat că nici el n-a cunoscut „în integralitate” prima formă a deciziei prezentate de ministrul Vala.

„Prima formă nu a fost cunoscută în integralitate nici de președinte nici de mine, deși, sigur că am discutat cu minsitrul. Ulterior am analizat cu specialiștii și am revent asupra decizie. În ciuda pozițiilor exprimate, a avertisementelor, Paștele s-au desfășurat în condiții bune”.

„Relația mea de colaborate cu președintele Iohannis este foarte apropiată, urmăriți cât de des colaborăm, cât de des luăm decizii împreună”, a mai spus Orban.

Sursa Foto: Inquam/ Octav Ganea

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *