Articole

Criză donatori de sânge la Constanța, chiar și după ce tichetele s-au mărit de 4 ori / O nouă lege permite reducerea cu până la 10% a taxelor locale pentru cei care donează sânge

1 minute necesare pentru a citi articolul

Sunt din nou prea puțini donatori de sânge la Constanța, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

După un început de an în care numărul celor care se prezentau la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine aproape că se dublase, ca urmare a majorării de patru ori a valorii tichetelor oferite donatorilor, acum reprezentanții CRTS fac apel la cei cu o stare bună de sănătate să vină să doneze.

Angajații Centrului de Transfuzii Constanța spun că marți, în primele trei ore ale programului de donare, s-au prezentat doar 15 persoane.

Aceștia subliniază că, pentru a dona sânge, nu este nevoie obligatoriu de programare. Cei care vor să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional se pot prezenta la centru de luni până vineri, în intervalul orar 07:30 – 13:30.

Marți, în Parlament, deputații au decis noi facilități pentru donatori. Astfel, potrivit unui proiect de lege, donatorii de sânge pot beneficia de reducerea impozitelor pe clădiri şi terenuri. Consiliile locale au posibilitatea să acorde reduceri procentuale ale impozitelor pe clădiri şi pe teren datorate de persoanele fizice care fac dovada a minimum 3 donări de sânge într-un an calendaristic. Reducerea astfel aplicată poate fi cumulată cu bonificaţia de 10% acordată pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie, a impozitelor și taxelor locale, în anul următor donărilor.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.