Articolepapa franciscpastele ortodox

Cu adevărat, Cristos a înviat!”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Papa Francisc a condus, duminică, în sanctuarul Divinei Milostiviri din Roma, rugăciunea ”Bucură-te, regina cerului”. Papa a spus că ”răspunsul creștinilor în furtunile vieții și ale istoriei nu poate să fie decât milostivirea”. În fine, salutând creștinii Bisericilor orientale care în această duminică celebrează Învierea Domnului, papa i-a îndemnat: ”Să vestim împreună: Cu adevărat, Cristos a înviat!”, relatează Vatican News.

«Dragi fraţi şi surori, în această a II-a Duminică a Paştelui a fost semnificativă celebrarea Sfintei Liturghii aici, în biserica „Santo Spirito in Sassia”, devenită sanctuar al Divinei Milostiviri, după dorinţa sfântului Ioan Paul al II-lea. Răspunsul creştinilor în furtunile vieţii şi ale istoriei nu poate fi decât milostivirea: iubirea plină de compasiune între noi şi faţă de toţi, în special faţă de cei care suferă, cei cu dificultăţi, cei abandonaţi… Nu pietism, nu asistenţialism, ci compasiune, care vine din inimă. Iar milostivirea divină vine din inima lui Isus cel Înviat. Izvorăște din rana mereu deschisă a pieptului său, deschisă pentru noi care avem nevoie de iertare şi de consolare. Milostivirea creştină să inspire şi împărtășirea justă între naţiuni şi între instituţiile acestora, pentru a înfrunta actuala criză în mod solidar.

Adresez o urare fraţilor şi surorilor din Bisericile orientale, care celebrează astăzi Sărbătoarea Învierii Domnului. Să vestim împreună: „Domnul a înviat într-adevăr” (Luca 24,34). Mai ales în acest timp de încercare, simţim ce mare dar este speranţa care se naşte din a fi înviaţi cu Cristos. În mod deosebit, mă bucur alături de comunităţile catolice orientale care, din motive ecumenice, celebrează Paştele împreună cu cele ortodoxe: această fraternitate să fie un motiv de mângâiere acolo unde creştinii sunt o mică minoritate.

Cu bucuria pascală, să ne adresăm acum Fecioarei Maria, Maica Milostivirii», a spus Papa Francisc, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Facebook

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *