Articole

“Dacă desființați CNATDCU, veți introduce în universitățile românești cea mai neagră perioadă din toate timpurile”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Problema verificării plagiatelor, blocată printr-o decizie a Curții Constituționale, ar putea fi rezolvată printr-un sistem care să permită membrilor CNATDCU, forul responsabil cu atestarea titlurilor universitare, să verifice de plagiat în mod direct tezele de doctorat, înaintea acordării titlului de doctor, apreciază matematicianul Vasile Brînzănescu, membru în Consiliul General al CNATDCU, într-un mesaj publicat în nume personal pe Facebook și adresat ministrului Educației, Ligia Deca. El își afirmă astfel ideea exprimată  în urmă cu aproape o lună, printr-o scrisoare adresată tot ministrului. Și spune că aceasta ar fi soluția de preferat, nu desființarea CNATDCU, desființare care ar declanșa “cea mai mare neagră perioadă din toate timpurile” în universitățile românești.

  • Vasile Brânzănescu reprezintă Institutul de Matematică “Simion Stoilow” din București în Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Cercetătorul lansase un apel similar la adresa ministrului Deca în prima parte a lunii noiembrie, după o ședință a CNATDCU în care a participat și Ligia Deca. Aceasta le-a spus experților că nu pot analiza plagiatul sesizat de Universitatea Babeș-Bolyai în doctoratul ministrului Lucian Bode din cauza deciziei din vară a CCR, fără a le prezenta, însă, vreo soluție la acest blocaj instituțional fundamental – detalii.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *