Articole

Dacă lucrurile merg ca în ultimele 12 luni, nu vom avea spitale regionale în 2027, nici gând / Când am venit la minister, ”spitalele regionale erau în faza studiilor de fezabilitate expirate, care costaseră 20 de milioane de euro”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a declarat că dacă lucrurile merg în ritmul în care au mers în ultimele 12 luni, nu vom avea spitale regionale finalizate în 2027. El a făcut aceste declarații luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

”Am ajuns la punctul în care trebuie contractată proiectarea spitalelor, a fost semnată, lucrurile evolueză încet, încet în direcţia bună. dar în ritmul în care merge de când a preluat domnul Rafila mandatul, un dezinteres pe care numai dânsul îl poate justifica, lucrurile evoluează extrem de încet şi am văzut decaraţiile de zilele trecute că vom avea spitale regionale în 2027. Vă pot spune că lucrul acesta este fals, dacă lucrurile merg în ritmul în care au mers în ultimele 12 luni, ca să nu spun de mulţi ani în urmă, nu vom avea spitale regionale finalizate în 2027, nici gând”, a spus fostul ministru al Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a precizat că ”merg lucrurile foarte încet” şi a dat ca exemplu Agenţia Naţională de Dezvoltare a infrastructurii sanitare, care trebuia să însemne o echipă separată care să livreze aceste spitale, care să conţină specialişti, dar care acum e populată de cadre de partid.

”În 18 luni se poate construi un spital regional, în momentul în care depăşeşti toată birocraţia”, a mai spus Voiculescu, precizând că ”în momentul acesta vorbim de întârzieri de 3, 4 sau 5 ani şi despre o structură în Ministerul Sănătăţii cu politruci pe care nu o vede construind nici până în 2027” aceste spitale. 

Voiculescu a mai spus că atunci când a venit la minister, ”spitalele regionale erau în faza studiilor de fezabilitate expirate, care costaseră în jur de 20 de milioane de euro”. 

Vlad Voiculescu a preluat, pentru a doua oară, funcția de ministru al Sănătății pe 23 decembrie 2020 în guvernul Florin Cîțu.

Întrebat câţi bani europeni au fost pierduţi în aceşti ani, Vlad Voiculescu a spus că este vorba probabil de miliarde de euro, şi nu numai pe sănătate.

”Dacă am fi avut acea echipă care să pregătească proiecte de spitale, am fi putut să atrage acei bani. Vă pot spune câţi bani vom piede, în PNRR, dacă lucrurile par să meară la fel, vom pierde până la un miliard de euro”, a mai spus Voiculescu. 

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *