ArticoleCoronavirus

Dacă numărul cazurilor de infectare crește, se vor impune noi restricții

1 minute necesare pentru a citi articolul

În Germania intră în vigoare deciziile de relaxare a măsurilor dure anti-COVID-19. Pe teritoriul Republicii Federale s-au redeschis, începând de astăzi, magazinele mai mici, cu o suprafaţă de până la 800 de metri pătraţi, cele care vând maşini, biciclete, precum şi librăriile. Şeful cancelarie federale, Helge Braun, avertizează, însă, cetăţenii că în situaţia în care cazurile de infectare cu coronavirus ar reîncepe să crească, „se vor impune din nou restricţii, altfel se va ajunge într-un cerc vicios”, transmite postul de radio Deutsche Welle.

Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, a subliniat la rândul său că măsurile de igienă şi păstrarea distanţei, vizând frânarea răspândirii COVID-19, vor mai rămâne probabil „câteva luni” în vigoare. „Până se va descoperi un vaccin va trebui să avem grijă cu toţii şi unii de alţii”, a mai spus ministrul.

Potrivit Universităţii Johns Hopkins din Baltimore, bilanţul infecţiilor cu coronavirus a atins, în Germania, cifra de 145.742, iar numărul deceselor 4642 de persoane. Conform Institutului Robert Koch, în jur de 88.000 de persoane s-au însănătoşit.

Spitalele germane au preluat între timp 200 de pacienţi suferind de COVID-19 din alte ţări europene şi mai există câteva astfel de cereri. Costurile spitalizării sunt suportate de Ministerul federal al Sănătăţii. „Aşa înţelegem noi solidaritatea europeană”, a explicat ministrul de resort, Spahn.

Potrivit concernului de consulting McKinsey, şomajul pe continentul nostru se va dubla în următoarele luni. Datorită reducerilor de salariu şi a orelor de muncă, determinate de pandemia COVID-19, ameninţate ar fi 59 de milioane de locuri de muncă.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *