Articole

Dacă vrei să ajuți, folosește-ți conexiunile și contactele și convinge-l pe Putin să părăsească Ucraina

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, i-a răspuns premierului ungar, Viktor Orbán, care a sugerat Ucrainei să renunţe la contraofensivă și să înceapă negocierile cu Federația Rusă – scrie ziarul Korespondent, potrivit agenției Rador.

Aceasta este o logică perversă, o logică bolnavă, care a eșuat complet în perioada 2014-2022. Dacă vrei să ajuți, folosește-ți conexiunile și contactele și convinge-l pe Putin să părăsească Ucraina” – a declarat Kuleba.

Amintim că, într-un interviu acordat, vineri, postului de radio de stat ungar, premierul Orbán a vorbit despre „pierderile grele pe care le va suferi Ucraina” în timpul contraofensivei și a făcut apel la negocieri cu Moscova.

În mai multe rânduri, Orbán a declarat că Europa este „indirect în război cu Rusia”, dat fiind că mai multe țări europene se angajează să trimită tancuri de luptă pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva invaziei Moscovei. El a precizat că guvernul ungar nu va trimite arme în Ucraina și nici nu va rupe relațiile economice cu Moscova. Cea mai bună soluție, a apreciat în mai multe rânduri, liderul Ungariei, ar fi ca Ucraina să ajungă la înțelegere cu Rusia, pentru închiderea războiului.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *