ArticolePolitica

Degradarea are loc din cauza creșterii pensiilor cu 40%  votată de partidul său

3 minute necesare pentru a citi articolul

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține, într-o postare pe Facebook, că toate cele trei mari agenții de rating au revizuit perspectiva de țară de la stabil la negativ ceea ce, în opinia sa, este semn al lipsei totale de încredere în actualul guvern.

Ce nu spune însă liderul PSD este că agenția de rating Moody’s a schimbat încadrarea de la stabil la negativ din cauza deteriorării structurale a finanțelor publice pusă mai ales pe seama viitoarei creșteri a pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

Or, majorarea pensiilor cu un procent nesustenabil a vost votată de PSD. Al doilea motiv de degradare este, potrivit Moody’s , înrăutățirea poziției României pe piețele externe în ce privește datoria pe termen scurt în valuta care crește riscul de țară.

Redăm mai jos integral postarea lui Marcel Ciolacu:

”Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie anul trecut. Ce a făcut PNL cu acești bani? Nu știe nimeni. Dar vedem o scădere dramatică a nivelului de trai. Mulți români abia dacă mai au bani pentru o lună ca să supraviețuiască.

Economia este cu un picior în groapă. Guvernul nu are niciun plan de redresare economică. Rezultatul? Șomaj și sărăcie, asta ne așteaptă. Austeritate!

Consiliul Fiscal vorbește despre o cădere de 9%, despre un deficit bugetar de peste 10% din PIB, iar agentiile de rating estimează o explozie a datoriei în PIB la peste 43%.

Toate cele 3 mari agenții de rating au redus perspectiva de la Stabil la Negativ. Adică ZERO încredere în actualul guvern!

Să ne aducem aminte datele oficiale. În noiembrie și decembrie 2019, Guvernul PNL a risipit peste 17 miliarde lei din banii publici pentru depăgubiri, plăți electorale către primarii PNL, avansuri, rambursări de TVA fără verificare către firme de casă și achiziții la preț dublu de la firme prietene. Reduceri de taxe în favoarea băncilor.

PSD a lăsat economia cu creștere economică de peste 4%, cu un deficit bugetar de 2,8% din PIB, o rezervă financiară de 25 miliarde lei și o pondere a datoriei de 34,6% din PIB.

De când a venit la putere Guvernul lui Iohannis vedem împrumuturi, împrumuturi și iar împrumuturi. Pe ce s-au dus acești bani, pentru că nu se vede nimic!? Au trecut 42 de zile din starea de urgență și nu există nicio măsură efectivă de protejare a puterii de cumpărare a populației și de sprijin pentru companii.

Dar la #propaganda ieftină PNL e campion. Seară de seară românii aud de la Orban si Iohannis: „vom face”, “vom analiza”, “vom evalua”. În realitate nu se întâmplă nimic concret.

Polonia are deja funcțional “Scutul pentru apărarea populației și firmelor împotriva efectelor crizei coronavirus”. Polonia ajută populația și firmele cu un program de 10-15% din PIB.

La noi NIMIC! Au trecut 42 de zile și mulți dintre oamenii pe care i-ați trimis în șomaj nu au primit niciun leu. Au trecut 42 de zile și niciun IMM nu a primit vreun leu sprijin. Cu platforma IMM Invest v-ați făcut de râs. #catufantastic nu a fost in stare sa faca un site ca să susțină IMM-urile, le bagă în faliment și lasă oamenii fără locuri de muncă. Altfel, #catufantastic e atacat cibernetic de ozn-uri. Orban ar trebui să aibă măcar acum mintea cea de pe urmă și să scape de el pentru că ne face rău tuturor.

Guvernul acesta de incompetenți nu ia nicio măsură reală de sprijin pentru populație și companii tocmai pentru a duce economia în prăpastie. Urmează să se vaite că nu mai sunt bani de pensii si salarii. Au început deja! Iar după ce pun economia în gard, vor cheama Fondul Monetar Internațional să-i ajute pentru că sunt incapabili.

Testați cât mai mult ca să reporniți economia! Altfel vom avea tăieri de salarii și pensii, milioane de șomeri și o scădere dramatică a nivelului de trai.”

Citește și 

Agenția Moody’s a revizuit perspectiva de țară a României de la stabil la negativ din cauza majorării pensiilor cu 40% de la 1 septembrie

Ratingul slab de țară prognozat de Fitch, cu un deficit de 8% din PIB, nu-l îngrijorează pe ministrul Florin Cîțu

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *