Articole

diplomat de carieră, a reprezentat Comisia Europeană la București, colaborare bună cu coaliția

2 minute necesare pentru a citi articolul

Ramona Chiriac a fost anunțată luni de purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, drept cap de listă pe lista comună PSD-PNL la europarlamentare. Ramona Chiriac a reprezentat Comisia Europeană la București din iunie 2021 și a avut ”o colaborare bună” cu coaliția de guvernare, după cum a declarat o sursă politică pentru G4Media.

Mandatul ei la București a fost marcat de o atitudine extrem de prietenoasă a Comisiei Europene față de guvernele PSD-PNL, pe fondul crizei pandemice și al sprijinului României pentru Ucraina după invazia ilegală a Rusiei. În mandatul său, Comisia Europeană a desființat Mecanismul de Verificare și Cooperare (MCV) în justiție, în ciuda contra-reformei și a unor numiri controversate la vârful parchetelor. De asemenea, Comisia Europeană a dat undă verde Schengen printr-un raport laudativ despre modul în care România își păzește frontierele, deși anchetele judiciare și investigațiile de presă arată o corupție cronică în vămi.

Chiriac este diplomat de carieră, cu aproape 20 de ani de experiență în afacerile UE, inclusiv la nivel local în România.

Ramona Chiriac a fost consul general al României în Munchen din 2016 și face parte din serviciul diplomatic român din 2008. Înainte de experiența de peste un deceniu în funcții diplomatice, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, în special pentru pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE.

În cadrul Ministerului Integrării Europene al României, ea a fost responsabilă în special pentru promovarea valorilor UE.

Chiriac a absolvit studii europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca din România. Deține două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen.

Comisia Europeană menține reprezentanțe în toate capitalele statelor membre ale UE și în birourile regionale din Barcelona, ​​Bonn, Marsilia, Milano, München și Wroclaw. Reprezentanțele sunt ochii, urechile și vocea Comisiei pe teren în statele membre ale UE. Acestea interacționează cu autoritățile naționale, părțile interesate și cetățenii și informează mass-media și publicul despre politicile UE. Șefii de reprezentanțe sunt numiți de președintele Comisiei Europene și sunt reprezentanții săi politici în statul membru în care sunt detașați.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.