Articole

DOCUMENT Pachetul de măsuri pentru modificarea Codului fiscal și reducerea cheltuielilor publice trimise de Guvern Comisiei Europene/ Premierul Ciolacu a anunțat că propunerile vor ajunge în Parlament pentru asumarea răspunderii

1 minute necesare pentru a citi articolul

Propunerile de modificare a Codului fiscal și de reducere a cheltuielilor la bugetul de stat au fost trimise de Guvern Comisiei Europene. Documentele consultate de G4Media, care sunt scrise sub formă de ordonanțe de urgență, pot fi consultate aici.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat însă, după ședința PSD de sâmbătă, că pachetul de măsuri propuse nu va fi adoptat sub formă de OUG, ci va ajunge în Parlament ca proiecte de legi pe care Guvernul își va asuma răspunderea.

Ciolacu a anunțat, vineri, de la Bruxelles, concluziile întâlnirii cu președinta Comisiei europene, Ursula von der Leyen, în legătură cu măsurile fiscale pentru limitarea deficitului bugetar. G4Media a transmis live declarațiile întâlnirii, vezi aici. 

La finalul ședinței Consiliului Politic Național al PSD de sâmbătă, premierul a anunțat o serie de măsuri din propunerile de reformă fiscală. Una dintre acestea prevede ca TVA-ul la alimente și medicamente să nu crească mai mult de 9%.

Ciolacu a mai vorbit despre inechitatea pensiilor românilor spunând că modificarea legii ”a devenit o prioritate” pentru grupurile reunite ale PSD și pentru ministrul Muncii. O lege ar trebui să fie în vigoare de la 1 ianuarie, a mai spus premierul.

știre în curs de actualizare

 

Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.