Articole

Dorim să se utilizeze toate testele care pot fi relevante, să fie testați toți elevii care prezintă simptome și toți contacții direcți ai acestora

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seara, că sunt mai multe condiții pentru revenierea elevilor la școală din luna mai, cum ar fi confirmarea unui trend epidemiologic descendent și testarea, afirmând că dorește să fie utilizate toate testele care pot fi „relevante”.

„Dorim să se utilizeze toate testele care pot fi relevante. Invazive sau non-invazive. Să fie testați toți elevii care prezintă simptome și toți contacții direcți ai acestora. Acesta este grupul țintă pentru testare. Pentru asta este nevoie de mai multe tipuri de teste, pentru că în multe școli din România personalul medical lipsește (…) În aceste condiții, școala se va putea redeschide în luna mai, în a doua jumătate a lunii mai, depinde de trendul epidemiologic.” a spus Cîmpeanu la TVR 1.

Ministrul a declarat că sunt disponibile testele rapide, în timp ce pentru testele non-invazive există „o promisiune de implicare” pentru a identifica soluții, precum și o solicitare de introducere a acestor teste în metodologia INSP.

O nouă analiză va avea loc spre finalul lunii, pentru a avea date noi despre evoluția trendului epidemiologic.

Reluarea cursurilor după actuala vacanță se va face pe baza acelorași scenarii care au fost aplicate în acest semestru, a anunțat joi Administrația Prezidențială după întâlnirea care a avut loc la Palatul Cotroceni între președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Șeful statului i-a mai spus ministrului că este necesară intensificarea procesului de vaccinare în școli, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Pixabay

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *