Articole

Dosarele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus vor putea fi depuse exclusiv online/Termenele de depunere a dosarelor au fost prelungite

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ministerul Mediului anunță că începând cu data de 9.04.2020 toate documentele necesare pentru accesarea programelor Rabla (Clasic și Plus) vor fi făcute doar online sub formă de dosar electronic.

„Depunerea dosarelor în cadrul programelor Rabla și Rabla Plus se va face integral online, fiind acceptate în format electronic toate documentele necesare”, menționează Ministerul Mediului într-un comunicat de presă.

Termenele de depunere a dosarelor au fost și ele extinse, 60 de zile în cazul programului Rabla Clasic (de la 120 la 180 de zile) și 40 de zile în cazul programului Rabla Plus (de la 180 la 220 de zile).

În comunicat se mai specifică faptul că obligativitatea prezentării certificatului de distrugere și radiere a autovehiculelor vechi a fost înlocuită cu o comunicare online către dealer, în care să fie specificate data şi numele operatorului unde maşina a fost casată, iar certificatele de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale au fost înlocuite cu o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă faptul că viitorul posesor al maşinii noi nu are datorii la stat, la momentul achiziţiei.

Programul de reînnoire a parcului auto a fost lansat la sfârșitul lunii Martie iar aceste măsuri vin în contextul pandemiei de coronavirus pentru a diminua riscul de răspândire.

Sursa: news.ro

Sursa foto:

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *