Articole

Două avioane au repatriat 330 de români rămași blocați în Spania. 41 de spanioli au plecat din România cu aceleași aeronave

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că un grup de 330 de români care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea în Spania și de a reveni în mod independent pe teritoriul național au fost readuși în țară cu două avioane. În drum spre Spania, cele două aeronave au transportat 41 de cetățeni spanioli care rămăseseră blocați în România.

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de astăzi a fost facilitată revenirea în țară a 330 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne”, informează  Grupul de Comunicare Strategică.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene, dinspre Barcelona și dinspre Madrid, operate de o companie privată.

”De asemenea, în urma demersurilor comune ale MAE si ale Ambasadei Spaniei la București, cele două curse aeriene, pe ruta București – Madrid și respectiv București – Barcelona, au permis repatrierea în siguranță și a 41 cetățeni spanioli”, precizează sursa citată.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *