Articole

Două rachete au lovit un restaurant în centrul oraşului Kramatorsk, din estul Ucraine / Trei persoane au murit, alte 22 sunt rănite

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un restaurant din centrul oraşului Kramatorsk, din estul Ucrainei, a fost lovit marți de cel puțin două rachete, a indicat guvernatorul regional, potrivit Agerpres care citează AFP. Trei persoane au murit, alte 22 sunt rănite, relatează BBC.

”Două rachete au fost trase asupra oraşului Kramatorsk”, asupra unui restaurant din centru, ”unde era o mare concentraţie de civili”, a declarat guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko. ”Acum vom stabili numărul de răniţi şi de posibile victime”, a adăugat el.

Trei persoane au murit, alte 22 sunt rănite, relatează BBC

Kramatorsk, oraş cu 150.000 de locuitori înainte de război, este ultima mare localitate sub control ucrainean din estul ţării. Oraşul este situat la aproximativ 30 de kilometri de front.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine, dar susţine că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *