Articole

„e important să se reia activitatea economică”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, anunță că este nevoie ca tot mediul politic să se concentreze pe reconstrucția economică și socială a țării. Începând de luni, 13 aprilie, o parte dintre companii își redeschid activitățile, anunță presa spaniolă. Sanchez a precizat că această ieșire din blocajul economic va fi atent monitorizată și că toate deciziile pentru perioada următoare se iau prin consultare cu specialiștii unui comitet științific.

Spania se numără printre cele mai afectate țări de epidemia de Coronavirus, însă activitatea economică nu mai poate fi ținută în blocaj. Oficialul spaniol a precizat că în funcție fiecare sector în parte, companiile își vor relua treptat activitatea. Autoritățile ar urma să le asigure angajaților măști de protecție, care trebuie purtate obligatoriu.

Un aspect important e faptul că măsurile generale privind restricțiile impuse populației vor rămâne în vigoare. Oamenii vor avea în continuare voie să iasă doar la muncă și la cumpărături. „Pentru mine, cel mai important lucru este sănătatea publică a cetățenilor. Acesta este singurul meu obiectiv, să salvez vieți”, a spus Sanchez. Premierul a făcut apel la politicienii din opoziție să se alăture efortului de reconstrucție a țării”.

Spania înregistrează, duminică, un număr de 619 noi decese, în creștere după trei zile consecutive de scădere.  Numărul total al deceselor se ridică 16.972.

 

Sursa Foto: BBC

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *