Articole

E mai mare probabilitatea ca Iohannis să obțină una dintre cele trei funcții la nivelul UE, negociate de România, spune liderul PNL Nicolae Ciucă

2 minute necesare pentru a citi articolul

Fostul premier al României, președintele PNL Nicolae Ciucă lasă să se înțeleagă că una dintre cele trei funcții negociate la nivelul UE îi va reveni președintelui Klaus Iohannis.  „Din perspectiva mea și din discuțiile avute în PPE, sunt șanse serioase pentru Klaus Iohannis la una dintre cele trei funcții de la nivelul UE”, a spus Ciucă în emisiune la Prima News.

Legat de informația că Iohannis ar putea să devină secretarul general al  NATO, Ciucă a spus că nu vrea să speculeze. „E greu să mă exprim în ce privește NATO. Noi   (liderii de coaliție – n.red) n-am văzut nicio nominalizare la NATO a domnului Iohannis”, a comentat Nicolae Ciucă, adăugând că președintele României ar merita și această funcție,

Ciucă a subliniat că dintre opțiunile avute de România, Iohannis poate prelua o sigură funcție, „iar aceasta va fi probabil la nivelul UE”.

Reamintim că și premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit că România a negociat obținerea a două poziții de vicepreședinți, la Comisia Europeană și la Parlamentul European, precum și a unei poziții de comisar european.

„Împreună cu domnul Ciucă am transmis și socialiștilor și popularilor ce poziții și unde dorește România să se regăsească în noul legislativ european. Consider că România trebuie să aibă vicepreședinte și la Comisie și la Parlamentul European”, a spus Ciolacu. El a adăugat că pentru un mandat de vicepreședinte la Comisie, de exemplu, candidatul trebuie să îndeplinească anumite cerințe, fie să fi avut două mandate de comisar, fie să fi fost prim-ministru, fie președintele țării.

Ciolacu a mai spus că nu trebuie să se interpreteze că poziția ar fi fost negociată pentru președintele Klaus Iohannis: ”Să nu iasă cuva acum că este pentru Ioahnnis că n-am vorbit cu nimeni așa ceva”.

O altă poziție pe care o mai poate solicita România este de cea de Comisar European. ”Noi am insistat pentru un comisar pe zona economică. Dar este necesar și un comisar pentru vecinătăți, mai ales acum cu situația din zonă și cu Republica Moldova”, a spus Ciolacu.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.