Articole

Elevul de 15 ani care a făcut scandal şi a agresat un cadru didactic într-o școală din Mureș a fost reţinut

2 minute necesare pentru a citi articolul

Elevul de 15 ani din Târgu Mureş care a făcut scandal la şcoală, arătând gesturi obscene şi ulterior agresând un cadru didactic, a fost reţinut, transmite News.ro.

”Ca urmare a cercetărilor efectuate de către poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară şi în baza probatoriului administrat, faţă de tânărul de 15 ani a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore”, a anunţat, luni seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

El a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în vederea executării măsurii.

”Precizăm faptul că tânărul a fost testat cu privire la posibila prezenţă a substanţelor interzise, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş”, a transmis IPJ Mureş.

Un elev de clasa a VIII-a de la o unitate de învăţământ din Târgu Mureş a făcut scandal în timpul unei ore şi a arătat gesturi obscene cadrului didactic. Poliţiştii au venit la şcoală şi l-au dus pe elev la sediu, unde l-au amendat cu 500 de lei. Când a revenit la unitatea de învăţământ, el a agresat un cadru didactic, pe care l-a lovit cu pumnii şi picioarele.

Poliţiştii au fost sesizaţi luni, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că la o unitate de învăţământ din Târgu Mureş are loc un scandal în timpul unei ore de curs de la clasa a VIII-a.

“Poliţiştii de ordine publică (proximitate), alături de poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară s-au deplasat la faţa locului, stabilind faptul că un elev de 15 ani, din clasa a 8-a, s-a urcat în timpul orelor de curs pe un dulap şi a arătat gesturi obscene cadrului didactic. Tânărul a manifestat un comportament necooperant faţă de poliţişti, fiind imobilizat şi condus la sediul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, unde a fost invitată şi mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt şi lămurirea situaţiei”, au precizat poliţiştii.

Tânărul a fost amendat cu 500 de lei pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice.

După câteva ore, poliţiştii au fost anunţaţi că elevul respectiv a făcut din nou scandal la şcoală.

“În jurul orei 12.35, poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentanţii aceleiaşi unităţi de învăţământ cu privire la o faptă de agresiune. La faţa locului, poliţiştii au stabilit că acelaşi tânăr ar fi aplicat lovituri cu pumnii şi picioarele cadrului didactic îndrumător, manifestându-se recalcitrant în continuare. Tânărul a fost imobilizat şi condus la sediul unităţii de poliţie alături de părintele său, în vederea continuării cercetărilor şi luări măsurilor legale care se impun”, au mai afirmat poliţiştii.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.