Articole

Eliminarea spectaculoasă a lui Prigojin, un semnal al lui Putin către elitele ruse înainte de alegerile din 2024

1 minute necesare pentru a citi articolul

Prăbuşirea unui avion în Rusia, în care Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, figurează pe lista de pasageri, este un „semnal” trimis de preşedintele Vladimir Putin elitelor ruse, a apreciat miercuri un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak, relatează AFP conform Agerpres.

„Eliminarea spectaculoasă a lui Prigojin şi a comandamentului Wagner la două luni după tentativa (lor) de lovitură de stat este un semnal al lui Putin către elitele ruse înainte de alegerile din 2024”, a afirmat pe X (fosta reţea Twitter) Mihailo Podoliak, apreciind că „Putin nu iartă pe nimeni”.

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, se află pe lista pasagerilor unui avion prăbuşit în Rusia, a anunţat miercuri autoritatea aeronautică civilă rusă, conform agenţiei TASS, preluate de Reuters.

Prigojin a condus în iunie o rebeliune a mercenarilor Wagner împotriva conducerii militare ruse, însă în urma unei intervenţii a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko şi-a oprit după câteva ore subordonaţii care se îndreptau spre Moscova.

Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.