Articole

Elon Musk anunță că chatbot-ul Grok devine open-source

1 minute necesare pentru a citi articolul

Chatbot-ul Grok, dezvoltat de xAI, va fi disponibil sub licenţă open-source, începând de săptămâna aceasta, transmite News.ro.

În stilul caracteristic, scurt şi fără detalii, Elon Musk a anunţat că xAI va oferi sub licenţă open-source chatbot-ul Grok.

Lansat în urmă cu câteva luni, ca o alternativă la modele lingvistice create de OpenAI, Microsoft, Google şi ceilalţi, Grok va fi disponibil dezvoltatorilor din această săptămână.

Până acum, Grok a fost oferit exclusiv abonaţilor Premium ai platformei X.

Celelalte companii de tehnologie evită să deschidă accesul la codul chatboţilor pe care i-au creat, pentru a putea să-i monetizeze pe bază de abonament.    

xAI, pe de altă parte, speră ca, prin deschiderea accesului pentru dezvoltatori, să se bucure de o adopţie rapidă care să o transforme într-un concurent pentru ChatGPT, Gemini şi restul.

Nu este pentru prima oară când una dintre companiile lui Elon Musk oferă acces la propriul cod. În urmă cu o decadă, Tesla a deschis accesul la brevetele sale, iar acum majoritatea celorlalţi producători îi folosesc sistemul de încărcare electrică.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.