Articole

Eurofobul britanic Nigel Farage şi-a pierdut emisiunea de la un post de radio după ce i-a comparat cu talibanii pe manifestanții care au doborârt statuia unui comerciant de sclavi, în timpul unui protest antirasist

1 minute necesare pentru a citi articolul

Nigel Farage, cunoscut pentru că a inițiat demerul ieșirii Marii Britanii din UE, şi-a pierdut joi emisiunea zilnică de la un post de radio naţional, LBC, după ce a comparat doborârea statuii unui comerciant de sclavi, în timpul unei manifestaţii antirasiste în Anglia, cu acţiunile talibanilor, relatează AFP.

„În urma discuţiilor cu el, Nigel s-a retras de la LBC imediat”, a anunţat postul de radio pe Twitter, precizând că înţelegerea contractuală cu şeful Partidului Brexit şi cu fostul şef al mişcării anti-imigraţie UKIP ajungea la final „în scurt timp”.

„The Nigel Farage Show”, o emisiune de două ore difuzată de cinci ore pe săptămână, se va încheia, prin urmare, după ce moderatorul său, zeflemitor şi amator de provocări şi atacuri, a făcut comentarii considerate deplasate în timpul unei emisiuni de televiziune weekendul trecut, relatează Agerpres.

Întrebat despre manifestanţii antirasişti care au doborât duminică şi apoi au aruncat în portul din Bristol o statuie a lui Edward Colston – un comerciant de sclavi africani care a trăit la sfârşitul secolului al 17-lea -, el i-a comparat cu talibanii care au doborât în 2001 statui vechi cu Buda în Afganistan.

„Talibanilor le place să arunce în aer şi să distrugă monumentele istorice dintr-o altă eră, cu care nu sunt de acord”, a declarat Nigel Farage într-un interviu televizat, provocând reacţii puternice.

„Ce am văzut în acest weekend este exemplul cel mai înspăimântător al legii gloatei”, a adăugat el, în contextul în care acţiunea a lansat o dezbatere la scară naţională privind viitorul altor statui considerate ca simboluri ale trecutului colonialist britanic.

Într-o postare de joi de pe Twitter, eurofobul de 56 de ani a distribuit un video care arată o aparentă agresiune asupra a doi poliţişti la Londra, denunţată de Ministerul de Interne, afirmând în comentariu că este „rezultatul urii faţă de poliţie”.

Partidul Brexit al lui Farage a terminat primul alegerile europene în 2019, concentrându-şi campania asupra chestiunii unice a ieşirii din UE.

.Nigel Farage l-a intervievat în special pe preşedintele american Donald Trump în octombrie, în plină campanie pentru alegerile legislative britanice.

Sursa Foto: Facebook

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *