Articole

EXCLUSIV Cancelarul Austriei, despre presupusele ”presiuni” asupra firmelor austriece din România: ”Mă declar surprins dacă se va întâmpla. Temele ar trebui să rămână separate, economia cu economia și securitatea cu securitatea”

1 minute necesare pentru a citi articolul

EXCLUSIV Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a făcut referire miercuri , într-o ședință cu ușile închise a PPE, la presupusele ”presiuni” asupra firmelor austriece din România, după ce europarlamentarul Rareș Bogdan a invocat legăturile economice puternice între cele două țări.

”Mă declar surprins dacă se va întâmpla. Misiunea noastră e să ne apărăm companiile. Temele ar trebui să rămână separate, economia cu economia și securitatea cu securitatea”, a spus cancelarul Nehammer, potrivit informațiilor G4Media.

Discuția din ședința PPE a fost una extrem de tensionată, potrivit informațiilor G4Media, după ce cancelarul austriac a anunțat că se opune intrării României și Bulgariei în Schengen pe motiv că migranții ilegali ar trece spre Austria prin cele două țări.

”Înțeleg că se face din ce în ce mai mare presiune pe companiile austriece din România, care sunt angajatori importanț, investitori mari. E o temă de economie politică, nu de securitate. Am informat și am cerut că dacă vor exista situații în care firmele austriece vor fi supuse la presiuni, ele trebuie să informeze imediat. Am informat și misiunile internaționale, iar misiunea noastră e să ne apărăm companiile. Mă declar surprins de o asemenea manieră de acțiune dacă așa se va întâmpla, pentru că UE e mai mult decât Schengen. Noi am aderat la o uniune economică și temele ar trebui să rămână așa cum sunt: economia cu economia și securitatea cu securitatea. E o problemă nu doar a Austriei, ci e europeană”, a spus Nehammer.

Reamintim că mari companii austriece precum OMV, Erste, Raiffeisen sau Grawe au o prezență semnificativă pe piețele respective din România.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *