Articole

EXCLUSIV Câte teste pentru coronavirus se fac în România defalcat pe județe și centre de testare / În total, sunt 32 de centre în 14 județe și București, cu o capacitate de procesare de aproximativ trei mii de probe pe zi / Un singur județ din sud dispune de centru de testare

1 minute necesare pentru a citi articolul

În România există 32 de centre de testare pentru coronavirus amplasate în 14 județe și în București. Dintre cele 32 de centre, șapte sunt private. La acestea se adaugă încă patru centre de testare, dar care nu au prelucrat până acum nicio probă. Informațiile apar într-un document al Institutului Național pentru Sănătate Publică, consultat de G4Media.ro. Datele sunt valabile pentru ziua de marți, 7 aprilie 2020.

Capacitatea de prelucrare a probelor este de aproximativ trei mii pe zi în toate cele 32 de centre din țară.

Cele mai multe centre de testare sunt în București, în număr de zece: cinci private, cinci de stat.

Clujul dispune de cinci centre de testare, Iașiul de trei, în vreme ce Timiș și Harghita au fiecare câte două centre. Alte zece județe dispun de câte un centru de testare: Brașov, Dolj, Constanța, Galați, Mureș, Covasna, Bihor, Suceava, Sibiu și Alba.

În sudul României, doar județul Dolj dispune de un centru de testare de stat și unul privat, dar acesta din urmă nu procesase până pe 7 aprilie nicio probă. În rest, niciunul dintre celelalte județe nu au centre de procesare a testelor pentru coronavirus.

De altfel, cu excepția Bucureștiului, în exteriorul arcului Carpatic sunt extrem de puțin județe care dispun de centre de testare: Dolj, Constanța, Galați Iași și Suceava.

Absența centrelor de prelucrare a testelor pentru coronavirus se vede în numărul extrem de mic de îmbolnăviri raportate de județele din sud față de restul țării.

 

A contribuit Cristian Andrei Leonte (Info Sud-Est)

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *