Articole

EXCLUSIV Ciolacu a propus coaliției supraimpozitarea veniturilor bugetarilor și a pensiilor speciale care depășesc salariul președintelui/ Propunerea ar putea fi aplicată și veniturilor din sectorul privat

1 minute necesare pentru a citi articolul

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a propus, luni după-amiază, în ședința coaliției, ca angajații de la stat care cumulează pensie cu salariu, dar și acele venituri de la stat care depășesc venitul președintelui României (aprox. 25.000 lei brut) să fie impozitate progresiv, au declarat pentru G4Media surse politice.

Este vorba de venitul din cumulul de pensie cu salariu, pensiile speciale, pensiile speciale cumulate cu alt fel de pensie, salariile de la companiile de stat sau cele de reglementare (ANRE, ASF). Potrivit acestora, măsura a fost propusă din cauză că au existat situații în care pensia cu salariul (cazul Dorneanu) ajungeau la 100.000 de lei pe lună.

Liderul PSD ar fi cerut o analiză pentru a se stabili dacă măsura supraimpozitării veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui poate fi aplicată doar în sectorul public sau ea va trebui aplicată și în sectorul privat pentru a rezista la un eventual control de constituționalitate.

Cu alte cuvinte, este posibil ca măsura supraimpozitării propusă de Ciolacu să fie aplicată și în sectorul privat. Potrivit surselor G4Media, premierul Nicolae Ciucă s-ar fi declarat de acord cu principiul supraimpozitării. O decizie nu a fost încă luată în coaliție, Ministerul de Finanțe urmând să prezinte propuneri de cote de supraimpozitare.

Pe de altă parte, președintele PSD ar mai fi propus ca un politician să nu poată face parte din mai mult de un consiliu de administrație. Mai mult, prezența în consiliul de administrație ar urma să fie condiționată de experiența persoanei respective în domeniu.

Liderul PSD ar mai fi susținut ca, tot în pachetul de măsuri de austeritate discutat luni seară în coaliție, sporul de doctorat (15%) să fie plătit doar dacă doctoratul are legătură cu domeniul în care activează persoana respectivă.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *