Articole

Fosta staţie GPL din Crevedia nu mai avea autorizaţie de mediu de aproape 3 ani. Figura în acte cu un rezervor de 5.000 de litri și o pompă

1 minute necesare pentru a citi articolul

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului ( ANPM) informează pe contul de facebook că fosta staţie GPL din Crevedia nu mai avea autorizaţie de mediu de aproape 3 ani, figurând în acte cu un rezervor de 5.000 de litri şi o pompă.

Conform datelor ANPM, fosta stație GPL de la Crevedia care a provocat dezastrul de sâmbără seara, nu ar mai fi trebuit să funcționeze din data de 14.10.2020, după ce titularul a notificat APM Dambovita, prin adresa nr. 13425/14.10.2020, cu privire la încetarea activității în punctul de lucru din com. Crevedia, sat Crevedia, jud. Dambovița.

„Potrivit datelor transmise ANPM-ului, de către reprezentanții Agenției pentru protecția Mediului Dâmbovița,  Autorizatia de mediu pe care a detinut-o S.C. FLAGAS S.R.L. a fost emisă în vederea desfășurării activitatii „Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule (Statie SKID GPL)” și avea valabilitate în perioada 03.05.2016 – 03.05.2021.  Mai mult decât atât, pe amplasament putea exista, conform autorizației, doar un rezervor de depozitare GPL de 5.000 de litri și o pompă de distribuție GPL, neexistând vreo prevedere privind stocarea de autocisterne pe amplasament”, a declarat Președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru. Având în vedere că notificarea pentru încetarea activității a fost înregistrată cu șapte luni înaintea expirării documentului, dată de la care nu a mai fost solicitată nicio viză anuală, Autorizația de mediu pentru acel punct de lucru și-a încetat valabilitatea încă de atunci”, informează ANPM.

Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.