ArticoleInternational

Franța solicită o întrunire în cadrul UE pentru a dezbate situația Turciei, cu care și-a deteriorat relațiile diplomatice pe fondul crizei libiene

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miniştrii de externe ai ţărilor membre ale Uniunii Europene (UE) se vor reuni pe 13 iulie, la cererea Franţei, pentru a dezbate situației Turciei, cu care Franţa și-a deteriorat relațiile diplomatice, în special din cauza crizei libiene, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, conform AFP.

„La cererea noastră, va fi (organizată) o reuniune a miniştrilor de externe din (ţările) UE, consacrată exclusiv problema turciei”, a declarat Jean-Yves Le Drian în faţa Adunării Naţionale.

„Sancţiuni la adresa Turciei au fost aplicate deja de către UE, din cauza operaţiunilor de foraj pe care Turcia le iniţia în zona economică maritimă a Ciprului (…) şi alte sancţiuni ar putea fi preconizate”, a adăugat Jean-Yves Le Drian.

Relaţiile dintre Paris şi Ankara sunt tensionate, în special asupra dosarului privind criza libiană. Franţa acuză Turcia că a încălcat embargoul asupra armelor ce au ca destinaţie Libia şi că a vizat una dintre fregatele sale în timpul unui control de nave, acuzaţii dezminţite de Ankara. După acest incident, Franţa şi-a suspendat participarea la o misiune a NATO în zonă.

 

Foto: Jean-Yves Le Drian / Ministerul Europei şi Afacerilor Externe

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *