Articole

Generalul (r) SIE Silviu Predoiu a înființat un partid, alături de un tânăr bugetar și un om de afaceri controversat (captura.ro)

2 minute necesare pentru a citi articolul

Silviu Predoiu, general SIE în retragere, apare ca unul dintre fondatorii unui nou partid politic, „Liga Acțiunii Naționale”, alături de un tânăr bugetar și un controversat om de afaceri, potrivit site-ului de investigații captura.ro.

Predoiu a fost comandantul operativ al serviciului timp de 13 ani (2005-2018) și a exercitat de câteva ori funcția de director interimar.

După ce s-a pensionat, Predoiu a debutat în politică la partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Un alt fondator este Alexandru Gabriel Feroiu. La 24 de ani, în 2017, s-a angajat consilier la Ministerul pentru Mediul de Afaceri iar apoi s-a mutat consilier la Ministerul Tineretului și Sportului, în 2018. De acolo, a luat o pauză un an mai târziu, ca să înființeze o firmă privată (AFG Development), potrivit captura.ro.

A revenit în structurile guvernamentale în 2020, la Ministerul Sportului, de unde a plecat în iunie 2021, pe o funcție de „consilier programe tineret” la Primăria Capitalei.

Al treilea fondator din „Liga Acțiunii Naționale” este afaceristul Constantin Iacov, patron al echipelor de fotbal Progresul București și FC Național.

Ultima aventură politică a lui Iacov s-a consumat în partidul lui Victor Ponta. A coordonat inclusiv campania electorală a Pro România la ultimele alegeri parlamentare, din 2020. Ulterior, Iacov l-a denunțat pe Ponta în cazul unor echipamente de campanie neplătite și i-a șters site-ul de partid (Iacov deținea domeniul). Judecătorii au hotărât în ianuarie că Ponta trebuie să achite un milion de euro în această speță.

Printre partenerii de business ai lui Iacov s-au numărat o șefă de la Finanțe Publice Dolj (Simona Bușică) și frații Mhăilescu din Craiova (patronii clubului Extensiv). Aceștia au fost arestați pentru deturnări masive de TVA comise pe vremea lui Adrian Năstase, în cadrul unei rețele conectate la Ristea Priboi (fost spion ceaușist acuzat de poliție politică).

Alt asociat al lui Iacov este fostul acționar la Rapid (Nicolae Cristescu) arestat de DIICOT anul trecut într-o operațiune de destructurare a unor grupări de cămătari. În acest ultim dosar, a fost săltat și interlopul Eugen Preda, liderul clanului Luptătorilor.

Predoiu, Fieroiu și Iacov, cei trei fondatori ai partidului Liga Acțiunii Naționale, au înființat în prealabil platforma România, Implică-te!, prezentată drept „o asociație care își propune să ofere o voce demnă și puternică fiecărui român ce va alege să aibă un cuvânt de spus în viața politică și civică”.

Mai multe detalii pe captura.ro

 

Citește și…

Sursa Foto: Pro România

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *