Articole

”În Timișoara, unitățile de învățământ sunt neîncălzite” / Excepție sunt unitățile care au centrale termice proprii / În județ sunt școli fără contract sau debranșate de la rețeaua de gaz

1 minute necesare pentru a citi articolul

Societatea Colterm, cea care se ocupă de sistemul centralizat de încălzire în Municipiul Timișoara nu a dat drumul la căldură, iar în şcoli e frig, semnalează DeBanat.ro, care citează un document emis de Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

„În Timișoara majoritatea unităților de învățământ sunt racordate la sistemul centralizat de incălzire, respectiv la COLTERM, care până în prezent nu a pornit încălzirea. Deci în Timișoara unitățile de invățământ sunt neincălzite. Sunt câteva excepții la unitățile de învățământ care dispun de centrale termice proprii: Grădinița PP2, Grădinița PP 53, Grădinița PP 48, Grădinița PP 45, Școala Gimnazială nr. 19 – un corp de clădire, Școala Specială Profesională ”Gh. Atanasiu” la care se adaugă unitățile de învățământ particular care beneficiază de încălzire în mare parte”, se precizează în document.

În judeţ sunt multe unități care beneficiază de căldură, dar și unități care consideră că bugetul este insuficient pentru plata căldurii, constată iȘJ Timiș, dând exemplul școlilor din Jimbolia.

”Probleme legate de încălzire au următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Șandra – este debranșat de la rețeaua de gaz pentru neplata facturilor, Clubul Sportiv Lugoj – contract expirat, iar E-ON nu mai vrea să semneze un nou contract cu unitatea de învățământ, Școala Primară Cornești și Grădinița Cornești nu au aprovizionate lemne pentru încălzire”, au explicat cei de la ISJ Timiş.

 

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *