Articole

Iranul l-a convocat pe ambasadorul britanic pentru a-i reproșa modul „ostil” în care presa de limbă farsi din Londra a acoperit cazul Mahsa Amini

1 minute necesare pentru a citi articolul

Liderii din Iran l-au convocat pe ambasadorul britanic pentru a-i reproșa faptul că presa de limba farsi de la Londra ar fi acoperit „în mod ostil” cazul Masha Amini, relatează news.sky.com.

Mulți iranieni, în special tineri, consideră că moartea tinerei Amini este rezultatul măsurilor extrem de severe pentru controlul disidenței și al tratamentului din ce în ce mai violent aplicat de poliția morală femeilor tinere din Iran.

Iranul l-a convocat pe ambasadorul Marii Britanii pentru a protesta față de ceea ce consideră a fi o atmosferă ostilă creată de mass-media de limbă farsi cu sediul la Londra, pe fondul protestelor internaționale care au loc după moartea tinerei Mahsa Amini care se afla în custodia poliției iraniene.

Moartea tinerei de 22 de ani, după ce a fost reținută pentru că ar fi purtat prea lejer eșarfa hijab, a declanșat proteste în zeci de orașe din întreaga țară, inclusiv în capitala Teheran.

De asemenea, proteste violente au loc și la Londra, relatează standard.co.uk. Duminică, protestatarii s-au ciocnit cu poliția în fața Ambasadei iraniene din centrul Londrei. Până în prezent, în Londra au fost efectuate cinci arestări, iar mai mulți ofițeri au fost răniți.

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *