Articole

Iubesc, iubeam… Austria dintr-o mie de motive. Totul este acum doar o imensă amărăciune, o nedreptate care nu poate fi curând reparată

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, afirmă, după ce Austria s-a opus intrării României in Schengen, că este nevoie de o analiză profundă pentru ca ţara noastră să înregistreze un succes pe termen scurt în această privinţă.

”Totul este acum doar o imensă amărăciune, o nedreptate care nu poate fi curând reparată a stricat mai mult decât pot chiar şi austriecii să înţeleagă acum”, susţjne el.

Romaşcanu a scris  pe Facebook, că iubea Austria din numeroase motive, însă politicienii austrieci au decis astăzi „fără un minim caracter”, chiar şi împotriva propriilor interese.

„Iubesc, iubeam… Austria dintr-o mie de motive: cultura noastră comună, oamenii, pârtiile, Viena, Mozart şi multe, multe altele. Totul este acum doar o imensă amărăciune, o nedreptate care nu poate fi curând reparată a stricat mai mult decât pot chiar şi austriecii să înţeleagă acum. Înţeleg că politica e negociere şi compromis, dar am învăţat că nu există politică sănătoasă fără caracter. Politicieni austrieci şi nu numai, ale căror interese le vom afla sigur, au decis azi, fără un minim caracter, chiar împotriva propriilor interese. În orice caz, o analiză profundă a acţiunilor partidelor, ale instituţiilor statului implicate, rapoarte detaliate sunt acum necesare pentru a fi siguri că aderarea la Schengen va fi un succes într-un termen scurt”, a menţionat ministrul Culturii.

Romaşcanu a adăugat că România trebuie să meargă mai departe pentru a ajunge unde merită.

„Vom merge înainte, iar România va fi acolo unde merită. Şi unde a ajuns de fiecare dată, chiar dacă a fost nevoie de răbdare şi eforturi mai mari decât au avut alţii nevoie! Mulţumiri tuturor prietenilor noştri externi şi românilor care au susţinut aderarea până în ultimul moment! Un lucru bun din tot acest necaz: de azi suntem mai uniţi şi mai determinaţi să luptăm noi pentru noi”, a conchis el.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *