Articole

Jaf armat la o mină de aur din Mexic. Autorii au fugit cu un avion plin cu lingouri

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un grup de oameni înarmați au luat cu asalt o mină de aur din nordul Mexicului și a furat lingouri de aur și de aliaj cu argint după care au fugit cu un avion de mici dimensiuni, a anunțat compania minieră Minas de Oro Nacional, citată de Reuters.

Minas de Oro Nacional, o companie subsidiară a firmei canadiene Alamos Gold Inc, a anunțat că jaful de la mina Mulatos din statul Sonora a fost comis de cinci bărbați care au atacat angajații de la securitate care transferau lingourile într-un avion.

În mai puțin de 10 minute, tâlharii au încărcat aurul într-un alt avion care a aterizat în apropiere. Aeronava, se pare un Cessna 206, a decolat apoi îndreptându-se către un  lanț muntos din apropierea. Minas de Oro Nacional nu  a precizat care este valoarea aurului furat.

Asociația Minerilor din Sonora a precizat că este al doilea jaf armat la o mină în statul Sonora, după ce luna trecută atacatorii au furat  aur de la Mineria Penmont. Asociația a cerut forțelor de ordine să colaboreze cu companiile din minerit pentru întărirea pazei.

Foto: Avion Cessna 206, model folosit la comiterea jafului/ Wikipedia

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *