Articole

Joe Biden va călători la Houston pentru a prezenta condoleanțe familiei lui George Floyd. Candidatul la președinție promite să lupte împotriva rasismului

1 minute necesare pentru a citi articolul

Joe Biden va călători luni la Houston (Texas) pentru a prezenta condoleanțe familiei lui George Floyd, relatează Reuters. Biden, fost vicepreşedinte al SUA, candidează împotriva republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie. El a promis ferm că va lupta împotriva rasismului şi în favoarea reformelor în rândurile poliţiei după moartea afro-americanului George Floyd, informează duminică dpa.

Reamintim că afroamericanul George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit luna trecută, în Minneapolis (Minnesota) după ce un poliţist alb l-a ţintuit la pământ cu genunchiul pe gât, timp de aproape 9 minute. Moartea lui Floyd a condus la proteste masive în SUA dar și în Europa.

Într-un articol de opinie publicat sâmbătă în cotidianul Los Angeles Times, Joe Biden a vorbit despre nevoia de „politici concrete şi de mult timp necesare pentru a combate rasismul sistemic”.

„Dacă voi fi ales, în 100 de zile de la preluarea mandatului mă angajez să înfiinţez o comisie de supraveghere a poliţiei naţionale. Trebuie să implementăm reglementări poliţieneşti orientate cu adevărat spre comunitate şi să ne asigurăm că fiecare departament de poliţie din ţară trece printr-o revizuire comprehensivă a practicilor privind angajarea, pregătirea şi detensionarea, în timp ce guvernul federal trebuie să ofere instrumentele şi resursele necesare pentru punerea în aplicare a reformelor”, a continuat Biden, în vârstă de 77 de ani.

Fostul vicepreşedinte a cerut Congresului SUA „să ia măsuri imediat” pentru a scoate în afara legii practici precum imobilizarea prin strangulare, transferul armamentului de război către forţele de poliţie locale, dar şi pentru a creşte supravegherea şi responsabilitatea şi a crea un model standard de folosire a forţei de către ofiţerii de poliţie.

Biden şi-a reluat apelurile la schimbare şi pe contul său de Twitter. „Avem nevoie să se facă dreptate. Şi avem nevoie de reforme reale ale forţelor de poliţie pentru a ne asigura că acest lucru nu se mai întâmplă vreodată. Am promis familiei lui George Floyd că nu va deveni încă un hashtag”, a scris fostul vicepreşedinte american.

 

Sursa Foto: Facebook/ Joe Biden

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *