Articole

Judecătoria Sectorului 6 a respins plângerile primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, formulate împotriva decizieii Biroului Electoral prin care s-au admis candidaturilor Alianţei USRPLUS

1 minute necesare pentru a citi articolul

Judecătoria Sectorului 6 a respins plângerile primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, formulate împotriva decizieii Biroului Electoral prin care s-au admis candidaturilor Alianţei USRPLUS la alegerile pentru Consiliul Local.

Instanţa a dispus ca social-democratul Gabriel Mutu să achite cheltuielile de judecată în valoare de 1.500 lei.

Reamintim că edilul Sectorului 6 a contestat cererea depunerii candidaturilor USRPLUS, motivând că trebuia semnată de conducerea filialelor de sector și nu de conducerile filialelor municipiului București. Dar legea prevede că, în cazul alianţelor electorale, cererile se depun cu semnătura conducerii judeţene, în acest caz semnătura conducerii Municipiului Bucureşti, care e asimilată judeţului, mai arată sursa citată.

„În încercarea disperată de a opri candidaţii Alianţei USR PLUS la Consiliul Local Sector 6 de a fi pe buletinul de vot din 27 septembrie, actualul primar Gabriel Mutu în calitate de preşedinte la PSD Sector 6, şi un prieten obscur al dânsului au formulat plângeri atât împotriva Alianţei USR PLUS cât şi împotriva deciziei Biroului Electorale de admitere a candidaturilor Alianţei la alegerile pentru Consiliul Local. Motivul? Au citit ei în lege că cererea de depunere a candidaturilor trebuia semnată de conducerea filialelor de sector, nu de conducerea filialelor Bucureşti. Nu pentru că ar lipsi documente sau că unii dintre candidaţi nu ar îndeplini condiţiile. Nu. Ci pentru o chestiune de formă pe care oricum legea nu o prevede în acest caz. O cerere vădit şicanatorie, menită doar să irite, în niciun caz să apere interesul vreunui cetăţean. Pentru că dumnealui nu are în vedere interesul cetăţeanului ci propriul interes, care este acela de a micşora şansele competitorilor”, arată o postare de joi pe pagina de Facebook a PLUS Sector 6.

Sursa Foto: Facebook/Gabriel Mutu 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *