Articole

Jumătate dintre români nu au bani economisiți, ceea ce le face viața deosebit de dificilă în această perioadă de izolare

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un studiu efectuat în 7-8 aprilie, de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), arată că jumătate dintre români nu au bani economisiți, ceea ce le face viața foarte dificilă în această perioadă a epidemiei de Coronavirus. Situația este cu atât mai dificilă cu cât oamenii sunt trimiși în șomaș tehnic sau chiar disponibilizați.

Conform studiului, la întrebarea: „aveți economii în momentul de față”, 49% dintre respondenți au răspuns afirmativ, iar 51% au oferit un răspuns negativ. Chiar și dintre cei care au răspuns pozitiv, aproximativ jumătate susțin că banii le-ar ajunge să supraviețuiască cel mult două luni, relatează actualdecluj.ro. Dintre respondenții care au spus că dețin economii, mai bine de un sfert consideră că banii le-ar ajunge maxim patru luni. Doar 10% dintre spun că banii le-ar ajunge mai mult de un an.

Studiul mai arată că o treime dintre români se descurcă cu un buget familial de 2.000 de lei pentru cheltuieli de strictă necesitate, iar 17% au nevoie de doar o mie de lei sau chiar mai puțin.

Studiul a avut la bază un eșantion de peste o mie de persoane.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *