Articole

Klaus Iohannis a semnat decretele de revocare a lui Alexandru Nazare și de numire a lui Florin Cîțu în funcția de ministru interimar la finanțe 

1 minute necesare pentru a citi articolul

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de revocare a lui Alexandru Nazare și de numire a lui Florin Cîțu în funcția de ministru interimar la finanțe, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit Constituției, Cîțu poate exercita interimatul timp de două luni. Congresul PNL, care va alege o nouă conducere, este programat pentru data de 25 septembrie.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, după ședința de Guvern, că l-a revocat din funcție pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Cîțu a explicat că decizia de revocare are la bază analiza mandatului la șase luni de la preluarea guvernării și a susținut că sunt proiecte întârziate la Finanțe pentru atragerea de fonduri europene și pe combaterea evaziunii fiscale.

Potrivit surselor G4Media.ro, Cîțu l-ar fi anunțat încă de luni seara că va fi revocat iar motivul ar fi unele numiri controversate făcute la minister.

Context

G4Media.ro a scris pe 25 iunie că premierul Florin Cîțu ia în calcul o remaniere guvernamentală la începutul lunii iulie.

Potrivit acestora, pe lista miniștrilor care ar urma să fie schimbați figurează cinci nume, trei de la PNL, două de la USR PLUS.

Ar fi vorba despre Adrian Oros (Agricultură), Alexandru Nazare (Finanțe) și încă un liberal iar de la USR PLUS ar fi vorba de Claudiu Năsui (Economie), Ioana Mihăilă (Sănătate) sau Ciprian Teleman (Digitalizare). Antena 3 a vehiculat și alte posibile nume de miniștri pe listă (Cristian Ghinea, Stelian Ion).

 

 

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *