Articole

Klaus Iohannis, sunat de Donald Trump. Președintele american și-a exprimat intenția să trimită României ventilatoare pentru dotarea spitalelor

1 minute necesare pentru a citi articolul

Administrația prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis a fost contactat telefonic, sâmbătă, de președintele SUA, Donald Trump. „Discuţiile s-au concentrat pe criza epidemiologică generată de noul coronavirus şi pe modalităţile de consolidare a relaţiei transatlantice şi Parteneriatului Strategic româno-american, transmite administrația prezeințială într-un comunicat de presă.

Klaus Iohannis a evidenţiat că în convorbire a solicitat sprijinul american pentru obţinerea, de către România, a unui echipament de detecţie de tipul RT-PCR, printr-un program al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), finanţat de SUA, precum şi ajutorul de 800.000 de dolari pentru România dedicat exclusiv luptei împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a mai transmis că una dintre priorităţile autorităţilor române este asigurarea tuturor echipamentelor şi medicamentelor necesare combaterii eficiente a pandemiei. În acest sens, preşedintele Donald Trump şi-a manifestat intenţia de a trimite ţării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor – a anunțat Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis și-a manifestat solidaritatea cu poporul american şi i-a transmis lui Trump condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti cauzate de pandemia generată de noul coronavirus.

Preşedintele României și-a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat ţării noastre de către SUA, referindu-se, printre altele, la facilitarea de către partea americană a utilizării avioanelor de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus în România echipamente de protecţie esenţiale pentru personalul medical.

Cei doi şefi de state au trecut în revistă și măsurile adoptate atât în SUA cât și în România, precum şi planurile de acţiune în perioada imediat următoare în domeniile medical şi economic.

Klaus Iohannis şi Donald Trump au reafirmat angajamentul comun pentru soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, precum şi pentru consolidarea cooperării în domeniul securităţii şi cel economic.

Sursa Foto: Administrația Prezidențială

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *