Articole

La Miercurea-Ciuc a început furnizarea încălzirii în sistem centralizat la spitale şi o parte dintre grădiniţe

2 minute necesare pentru a citi articolul

Furnizarea încălzirii în sistem centralizat a început, luni, la o parte dintre grădiniţele din Miercurea-Ciuc, în vreme ce spitalele racordate la sistem primesc căldură de câteva zile.

Directoarea Societăţii de Gospodărire Comunală GOSCOM Miercurea Ciuc, Biro Hajnalka, a declarat luni, pentru Agerpres, că se va începe furnizarea încălzirii şi la alte instituţii publice care vor solicita şi consideră că acest lucru se va întâmpla în următoarele zile, ţinând cont că în oraş temperaturile au scăzut destul de mult în ultima perioadă.

În ceea ce priveşte furnizarea încălzirii la apartamentele racordare la sistemul centralizat, Biro Hajnalka a precizat că pregătirile se află pe ultima sută de metri, fiind umplut sistemul în locurile unde s-au efectuat spălări de calorifere ori s-au înregistrat debranşări de la reţea.

Sursa citată a mai arătat că furnizarea încălzirii la cele 1.760 de apartamente racordate la sistemul centralizat se va face, cu precădere, în funcţie de solicitările asociaţiilor de proprietari, existând posibilitatea ca acest lucru să se întâmple spre sfârşitul săptămânii.

„În funcţie de solicitările asociaţiilor sau spre sfârşitul săptămânii, dacă se menţine frigul, poate că vom porni furnizarea încălzirii, cu program de dimineaţa şi seara”, a spus directoarea GOSCOM.

Aceasta a mai explicat că, potrivit reglementărilor în vigoare, dacă temperatura scade sub zece grade în trei zile consecutiv, în intervalul orar 20,00-6,00, atunci se poate începe furnizarea încălzirii fără solicitare din partea asociaţiilor, dar pentru că există un parteneriat cu asociaţiile, se ţine cont de dorinţa acestora.

Biro Hajnalka a precizat că au fost înregistrate situaţii în care s-a cerut rebranşarea la sistemul centralizat a apartamentelor care foloseau încălzire pe bază de electricitate, în contextul scumpirii energiei electrice. Totodată, directoarea GOSCOM consideră că încălzirea furnizată în sistem centralizat este mai ieftină decât cea obţinută prin centralele termice de apartament, întrucât preţul gigacaloriei nu a crescut în Miercurea-Ciuc.

„Preţul energiei termice la noi încă nu s-a scumpit, este mult mai ieftin decât gazul, este momentan de 250 lei/gigacalorie, plus TVA”, a spus Biro Hajnalka.

Temperaturile au scăzut destul de mult în ultima vreme în Miercurea-Ciuc, în noaptea de duminică spre luni fiind înregistrată o minimă de 6,2 grade Celsius.

De asemenea, în data de 14 septembrie a fost consemnată o temperatură minimă de 2,3 grade Celsius.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *