Articole

La nivelul spitalului județean s-a încercat o mușamalizare a cazului medicului care a refuzat să fie testat pentru coronavirus și a venit la serviciu o săptămână deși avea simptome, infectând 27 de oameni / Cine conduce spitalul

2 minute necesare pentru a citi articolul

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a declarat, duminică, într-o intervenție telefonică la Digi24, că la nivelul spitalului județean „s-a încercat o mușamalizare” a cazului medicului care a refuzat să fie testat pentru coronavirus și a venit la serviciu o săptămână deși avea simptome, infectând 27 de oameni, conform rezultatelor de până acum.

Pe numele medicului Felix Sârboiu a fost deschis dosar penal. În același timp, Secția de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost închisă pentru dezinfecție.

S-a încercat o mușamalizare a cazului la nivelul spitalului. Am făcut o analiză, am transmis-o domnului ministru, în perioada următoare se vor produce schimbări de management”, a declarat prefectul la Digi24.

Emanuel Soare a precizat că sunt deja confirmate 27 de persoane – personal medical și pacienți – infectați de medic. În schimb, la spitalul unde lucrează soția sa, și ea medic și fiind intectată, toate testele au ieșit negative.

„Această situație a avut la bază nerespectarea protocolului de bază la nivelul spitalului. Se pare că personalitatea domnului doctor este mai noncoformistă. La spitalul județean au fost stocuri serioase de echipamente de protecție fie achiziționate, fie donate. La un moment dat chiar au fost probleme acolo din cauză că cineva sustrăgea echipamente. Din păcate, probleme apar în unele spitale din cauză că personalul nu folosește echipamentele”, a mai declarat prefectul de Argeș.

Procurorii au deschis, joi, un dosar de cercetare penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul medicului de la SJU Piteşti, care nu a respectat măsurile preventive, deşi prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

„În esenţă, s-a reţinut faptul că un angajat al unei unităţi medicale, deşi prezenta simptomatologia specifică diagnosticului COVID-19, nu ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea SARS-CoV-2, în condiţiile în care ar fi putut efectua testare Real-Time PCR, activitate care ar putea avea ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Cine conduce spitalul județean. Adriana Molfea, jurist de profesie, a fost numită manager interimar al Spitalului Județean Pitești în 2017, iar la începutul acestui an a fost singurul candidat la concursul pentru postul de manager al unității medicale, aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș. Începând cu anul 2004, Adriana Molfea a lucrat în cadrul Consiliului Județean.

În urmă cu câteva zile, Adriana Molfea declara, pentru Știrile PRO TV, că i-a cerut medicului să fie testat:

Adriana Molfea, manager SJU Pitești: ”I-am cerut chiar și prin mesaj, i-am cerut ”vă rog să părăsiți spitalul, mergeți în izolare și vor veni să vi se recolteze probe”.

Reporter: „Dumneavoastră practic spuneți că medicul a refuzat toate cererile colegilor de a se testa, de a rămâne acasă pentru că tușește?!”

Adriana Molfea: „Da, eu am înțeles că au mai avut discuții în sensul acesta cu domnul doctor și le-a refuzat”.

La rândul său, medicul Felix Sârboiu a susținut că nu a știut că se fac testări.

Și șefa DSP Argeș a fost demisă, iar la conducerea direcției a fost numit un medic militar.

Sursa foto: Facebook SJU Pitești

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.