Articole

La protestul de la Cotroceni vor fi 20.000 de colegi din București dar și din țară/ Președintele Klaus Iohannis are obligația ca președinte și profesor să discute cu liderii sindicali din învățământ

1 minute necesare pentru a citi articolul

Liderul Federației Sindicale din Educație Spiru Haret, Marius Nistor,  a declarat, luni seară, la B1 TV, că se așteapta ca la protestul de marți de la Cotroceni să vină ”20 de mii de colegi din București dar și din țară”. Nistor a mai spus că președintele Klaus Iohannis are obligația ca președinte și profesor să discute cu liderii sindicali din învățământ.

Liderul sindical a mai precizat că luni seara a avut o întâlnire cu alți colegi din țară și că vor transmite noua ofertă a guvernului către fiecare unitate de învățământ din țară, urmând ca pănă mâine să se decidă dacă va fi acceptată sau nu.

Guvernul le-a făcut luni seara o nouă ofertă sindicatelor din învățământ pentru a renunța la grevă, mărind bonusul de 2500 care ar urma să fie acordat în două tranșe la 4000 de lei.

Liderul Sindicatului Spiru Haret Timiș, Virgil Popescu, a declarat la B1 TV, că la prima vedere oferta nu este acceptabilă deoarece sunt bani care vor fi acordați o singură dată și nu reprezintă o crește de salariu. ”Este o manevră a guvernului. Aceste vouchere, prime nu mă interesează. Mă interesează o mărire de salariu de 25% așa cum au cerut sindicatele”, a mai spus Popescu.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *