ArticolePolitica

Liberalul Pavel Popescu a cerut SUA, într-o dezbatere online cu responsabili americani, să facă o infuzie de capital în dezvoltarea infrastructurii strategice din România

3 minute necesare pentru a citi articolul

Deputatul PNL Pavel Popescu a discutat, într-o dezbatere online, împreună cu Robert Blair, Director of Policy and Strategic Planning la Departamentul de Comerț al SUA, despre dezvoltarea rețelei 5G, concluzia fiind că România și ceilalți parteneri europeni trebuie să țină cont de apartenența comună la NATO, atunci când decid proiecte de dezvoltare ce țin de siguranța națională.

Pavel Popescu, șeful comisiei IT a PNL, a acuzat China că sprijină inițiative și companii pentru a face concurență neloială pe orice piață și care reprezintă o amenințare ridicată pentru securitatea națională a statelor din spațiul euro-atlantic.

Liberalul le-a transmis partenerilor americani că România are nevoie de o infuzie masivă de capital american în această zonă și că a venit timpul ca ambele țări să acționeze mai ferm și să depășească faza promisiunilor și declarațiilor de bune intenții.

„Este rolul guvernelor să transmită propriilor cetățeni că nu întotdeauna tehnologia care este mai ieftină este obligatoriu mai bună și mai sigură, și pot spune că în ultimele luni am observat că România este un exemplu de țară europeană care a înțeles asta. Acest lucru este dovedit de ieșirile publice ale unor parlamentari care au atenționat asupra dezvoltării rețelei 5G cu tehnologie chineză”, a declarat Robert Blair, Director of Policy and Strategic Planning la Departamentul de Comerț al SUA, într-o dezbatere organizată online de liderul liberal Pavel Popescu, potrivit unui comunicat de presă.

La dezbaterea on-line au mai participat Chris Stewart, membru în comisia de control a serviciilor de informații din Congresul american, Mike Rogers, fost congressman și fost șef al comisiei de Intelligence din Congres, Jamieson Greer, de la International Trade, Gerolf Annemans, director de politici și planificare strategică la Departamentul de Comerț al SUA și Dean Cheng, expert la Heritage Foundation.

Robert Blair, considerat eminența cenușie pe problematica tehnologiei 5G din administrația Trump, a transmis că România și ceilalți parteneri europeni trebuie să țină cont de apartenența comună la NATO și de apartenența la proiecte comune de importanță strategică precum „Alianța Celor 3 Mări”, atunci când decid proiecte de dezvoltare ce țin de siguranța națională, așa cum este dezvoltarea rețelei 5G.

Toți cei prezenți la discuție au arătat că în prezent există companii puternice din spațiul de securitate euro-atlantic, precum Ericsson, Nokia și Samsung care au tehnologii avansate ce pot fi o soluție pentru statele occidentale și aliații noștri din întreaga lume.

Pavel Popescu, șeful comisiei IT a PNL, le-a reamintit tuturor că România este prima țară care a semnat cu Statele Unite un memorandum de colaborare pe dezvoltarea rețelei 5G. În același timp, liberalul a acuzat China că prin partidul comunist sprijină inițiative și companii pentru a face concurență neloială pe orice piață, dar și că aceste companii reprezintă o amenințare ridicată pentru securitatea națională a statelor noastre. Tot el le-a transmis partenerilor americani că România are nevoie de o infuzie masivă de capital american în această zonă și că a venit timpul ca ambele țări să acționeze mai ferm și să depășească faza promisiunilor și declarațiilor de bune intenții.

„De ce avem nevoie în România? Este perfect că avem aceste discuții și declarații la nivel înalt, dar avem nevoie să găsim bani și soluții pentru a investi în Europa și a aduce tehnologia americană aici și a combina capabilitățile noastre pentru a crea o alternativă cât de repede posibil”, a spus Popescu.

Liderul liberal a mai arătat și că pandemia a schimbat modul în care majoritatea democrațiilor văd un potențial parteneriat cu China, deoarece acum au fost evidente manipulările, minciunile și mai ales războiul informațional pe care Beijingul îl duce împotriva democrațiilor occidentale.

În final, Popescu le-a transmis partenerilor americani că România rămâne consecventă și că va respecta memorandumul semnat de președintele Iohannis cu președintele Trump.

„Din partea Guvernului și a prim-ministrului României aveți tot sprijinul nostru pentru a găsi o soluție de a ne proteja infrastructura critică și securitatea națională, care înseamnă siguranța cetățenilor”, a explicat liberalul.

Foto: Pavel Popescu / Facebook

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *