ArticolePolitica

Liderii partidelor parlamentare au avut o discuție online pe tema crizei din sănătate și a efectelor sale economice / Ludovic Orban nu a participat

2 minute necesare pentru a citi articolul

Liderii partidelor parlamentare, cu excepția președintelui PNL, Ludovic Orban, au avut marți o discuție online, prin intermediul aplicației ZOOM, pe tema crizei din sănătate, a efectelor sale economice și despre posibilele măsuri care ar putea fi luate în această perioadă.

Reuniunea virtuală a președinților formațiunilor parlamentare vine în urma apelului public făcut duminică de Marcel Ciolacu pentru realizarea în comun a unui plan național pentru combaterea efectelor crizei provocate de pandemia de .

”Am participat în această după amiază la o discuție cu liderii celorlalte partide parlamentare. Subiectele au vizat criza de sănătate publică, efectele economice și sociale pe care ea le implică si masurile ce pot fi luate la nivel parlamentar. Am convenit să îi solicitam premierului Orban o intalnire săptămanala cu partidele parlamentare cu privire la masurile pentru ieșirea din criză. De asemenea, îi solicităm premierului să trimită la Parlament toate măsurile pe care le are în vedere în această perioadă. Credem că o dezbatere serioasă a acestor măsuri poate contribui la îmbunătățirea lor în beneficiul întregii societăți”, a declarat Dan Barna la finalul reuniunii virtuale, potrivit unui comunicat de presă transmis de USR.

”Discuția de astăzi fost un exercițiu de consultare firesc între partidele din Parlament. Am fost de acord ca aceste întâlniri să existe ori de câte ori va fi nevoie dacă situația o impune”, a mai precizat el.

”Astăzi am avut o discuție cu toți liderii forțelor politice parlamentare care au răspuns APELULUI pe care l-am făcut zilele trecute. Și astăzi, PNL a fost singurul partid care a refuzat orice formă de dialog pe tema situației actuale în care se află România din cauza crizei sanitare și economice. Prin urmare, toate partidele, cu excepția PNL, au înțeles să se unească în Parlament și să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor și al mediului de afaceri”, a scris și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

El a precizat că una dintre deciziile luate de liderii formațiunilor parlamentare a fost să îi trimită prim-ministrului o scrisoare prin care să îi solicite să aibă ”un dialog real cu Parlamentul”.

”Nu cred că Guvernul trebuie să continue să se lupte cu Parlamentul! Cred că, mai mult decât oricând, este nevoie ca Guvernul și Parlamentul să lucreze #ÎMPREUNĂ pentru un PLAN NAȚIONAL care să fie susținut de toate forțele politice. Combaterea efectelor economice și sociale provocate de coronavirus nu se face prin luptă politică, ci doar dacă ne vom așeza la aceeași masă și vom da dovadă de #solidaritate”, a subliniat Ciolacu.

Sursa foto: Facebook, Marcel Ciolacu

Citește și: Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, face apel la toate partidele politice pentru realizarea unui plan de combatere a crizei provocate de : ”Să punem capăt imediat disputelor politice! Să lucrăm împreună”

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.