ArticolePolitica

Liderii partidului „Împreună pentru Moldova” propun formarea unei alianţe largi la Iaşi, alături de USR, PLUS şi PMP, care să învingă PSD şi PNL la alegerile locale

1 minute necesare pentru a citi articolul

Partidul „Împreună pentru Moldova“, fondat de reprezentanţii uneia dintre mişcările civice care militează pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, propune realizarea unei alianţe la Iaşi, alături de USR-PLUS şi PMP, care să învingă PSD şi PNL la alegerile locale, transmite News.ro.

Reprezentanţii partidului „Împreună pentru Moldova“ susţin, într-un comunicat de presă, că „Iaşiul a fost capturat în ultimii 20 de ani de grupuri de interese, cu concursul clasei politice“ şi că este nevoie de o alianţă largă care să se opună atât PSD, cât şi PNL.

„Invităm la discuţii şi negocieri toate partidele politice locale din opoziţie pentru a crea o mişcare politică, care să-şi asume câştigarea alegerilor locale şi judeţene la nivelul Iaşiului. Invitaţia noastră se adresează celor de la USR, PLUS şi PMP“, afirmă preşedintele partidului „Împreună pentru Moldova“, Ionel Apostol.

Potrivit liderilor „Împreună pentru Moldova“, „cârdăşia găştilor cu interese în economia locală au distrus tot ce înseamnă moralitate într-un oraş cu o istorie de peste 600 de ani“.

„Centru universitar important al României, al doilea oraş ca populaţie după Bucureşti, Iaşiul a ajuns într-o izolare economică din lipsa unei legături comerciale directe între Moldova şi vestul Europei, adică o autostradă care să faciliteze orientarea investitorilor occidentali către oraşul nostru. Toată această degradare continuă a imaginii Iaşiului la nivel naţional şi european se datorează celor două partide care au susţinut politica falimentară a acestui oraş, adică PSD+PNL, sprijinite de către sateliţii lor, Pro România şi ALDE“, se precizează în comunicatul partidului “Împreună pentru Moldova“.

Vicepreşedintele asociaţiei “Împreună pentru A8“ Cătălin Urtoi, unul dintre iniţiatorii noului partid, a declarat pentru News.ro că a avut deja unele discuţii cu şefii locali USR, PLUS şi PMP şi că sunt „semnale bune“ că alianţa ar putea fi constituită.

„Discuţiile vor continua, noi suntem optimişti. Apele trebuie separate în politica ieşeană“, a mai afirmat Cătălin Urtoi.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *