Articole

Lucrăm la al doilea pachet de măsuri pentru repornirea economiei. Va fi lansat după perioada stării de urgenţă

1 minute necesare pentru a citi articolul

Vicepremierul Raluca Turcan anunţă că, după încetarea stării de urgenţă, va fi lansat „un al doilea pachet” de măsuri pentru repornirea economiei, după ce Guvernul a rectificat miercuri bugetul de stat direcţionând fonduri pentru lupta împotriva epidemiei de COVID-19.

„Prin rectificarea bugetară adoptată ieri, ne-am asigurat că toate măsurile eficiente ale Guvernului în lupta cu COVID-19 dispun de fondurile necesare. Am suplimentat în mod special bugetele ministerelor Sănătăţii şi Muncii şi am alocat bani pentru măsurile de încurajare a mediului de afaceri. De asemenea, bugetul destinat investiţiilor va permite continuarea lucrărilor de infrastructură demarate. Deja lucrăm la al doilea pachet de măsuri pentru repornirea economiei, care va fi lansat după perioada stării de urgenţă”, a scris, joi, Turcan, pe Facebook.

Ea prezintă principalele prevederi ale rectificării bugetare, indicând că bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu 3,8 miliarde lei, pentru programe de sănătate, achiziţii în regim de urgenţă a echipamentelor şi materialelor sanitare necesare, dar şi pentru suplimentarea bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Vicepremierul arată că bugetul Ministerului Muncii va fi suplimentat cu 8,1 miliarde de lei, pentru plata şomajului tehnic şi pentru echilibrarea bugetelor asigurărilor sociale de stat şi al asigurărilor pentru şomaj. Turcan precizează că s-au depus deja 562.000 de cereri pentru şomaj tehnic, cărora li se adaugă alte 74.000 solicitări similare ale persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau altor profesionişti.

Potrivit Ralucăi Turcan, pentru susţinerea schemei de ajutor de stat pentru IMM, bugetul Ministerului Finanţelor Publice va fi suplimentat cu 200 milioane lei, iar peste 3 miliarde de lei vor trece în Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

De asemenea, un miliard de lei va fi alocat Ministerului Lucrărilor Publice pentru continuarea proiectelor de investiţii derulate prin PNDL, bugetul MAI va fi suplimentat cu 586,2 milioane de lei pentru aplicarea măsurilor de combatere a epidemiei, iar 6,5 milioane de lei vor fi alocate suplimentar Ministerului Afacerilor Externe pentru acoperirea cheltuielilor cu transportul în ţară al cetăţenilor români aflaţi în carantină pe teritoriul altor state, menţionează vicepremierul.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *