Articole

Ludovic Orban susține despre comasarea alegerilor că favorizează doar PSD / Primarii PSD sunt mai disciplinaţi dar cei ai PNL nu sunt / ”E o socoteală greşită care nu va altera până la urmă votul politic”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre comasarea alegerilor că este singura strategie a PNL ca să nu se prăbuşească foarte grav. El a arătat că este o socoteală oarecum greşită, pentru că primarii PSD sunt mai disciplinaţi dar cei ai PNL nu sunt.

”Asta este şmecheria pe care o pune la cale, singura strategie a PNL ca să nu se prăbuşească foarte grav. Miza este foarte simplă, că la ora actuală PNL are 1.250 de primari, PSD are vreo 1.450 de primari şi ei încearcă să îşi crească scorul politic pe ideea că primarul trage pentru el şi va trimite oamenii să voteze nu numai pentru primar şi lista de consilieri dar îi va convinge să voteze, pe linie, şi la Camera Deputaţilor şi la Senat cu partidul căruia îi aparţine primarul. Asta este socoteala, nu există nicio altfel de socoteală”, a spus Orban.

El a precizat că  ”e o socoteală oarecum greşită”.

”Eu vă spun că un primar dacă găseşte un cetăţean care este profund nemulţumit de guvernare, indiferent că este PNL sau PSD, pe care ştie că îl poate convinge să voteze cu el, el nu va risca ca să piardă votul cetăţeanului respectiv şi să încerce să îl convingă să voteze şi pentru PNL şi PSD la parlamentare, va încerca să îl convingă să voteze numai pentru el ca primar. E o socoteală greşită care nu va altera până la urmă votul politic”, a arătat Orban,

El a menţionat că există o decizie a CCR, care a stabilit clar că o astfel de comasare a alegerilor este neconstituţională.

Orban a mai spus că primarii PSD sunt mai disciplinaţi dar cei ai PNL nu sunt disciplinaţi.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *