Articole

Mesajul transmis de premierul Ludovic Orban, credincioșilor care mâine sărbătoresc Paștele

2 minute necesare pentru a citi articolul

Premierul României, Ludovic Orban, a lansat un mesaj, cu ocazia sărbătorii Paștelui catolic, dar și a Floriilor ortodoxe. Orban îi îndeamnă pe oameni să aibă speranță și să-și păstreze încrederea că vom reuși să depășim „această cumpănă grea din viața nostră”.

„În aceste vremuri dificile pentru ţara noastră şi pentru omenire, duminică ne vom bucura totuşi, credincioşi romano-catolici, reformaţi, unitarieni, evanghelici şi ortodocşi, deopotrivă, de o dublă sărbătoare: Paştele Catolic şi Floriile Ortodoxe. Ştiu că este un moment extrem de dificil pentru toţi credincioşii. Este pentru prima oară în ultimele patru secole când Biserica Catolică prezidează riturile pascale fără credincioşi. Dar, aşa cum spunea şi Papa Francisc într-un mesaj recent, ‘în tăcerea oraşelor noastre va răsuna şi în acest an Evanghelia Paştelui’. Chiar dacă nu putem păşi în Casa Domnului, asta nu înseamnă că nu-l primim pe Dumnezeu în casele noastre”, se arată în mesajul premierului, potrivit unui comunicat al Guvernului transmis AGERPRES.

Ludovic Orban îndeamnă să îi aducem în gândurile noastre „pe toţi cei care ne-au părăsit din cauza acestei cumplite boli” şi „să aprindem cu toţii o lumină în noaptea Învierii şi să privim cu speranţă la viitor”, ajutându-i pe cei „din prima linie”.

„Nu suntem singuri! Asta simt când mă gândesc la imaginea puternică a Sfântului Părinte rugându-se pentru noi toţi în ploaie în Piaţa goală din Vatican. Să îi aducem în gândurile noastre pe toţi cei care ne-au părăsit din cauza acestei cumplite boli, dar să aducem un omagiu şi eroilor noştri din prima linie care fac tot posibilul să ţină în frâu această molimă. Dar ca să-i ajutăm pe ei, pe cei din prima linie, trebuie să punem frâu tentaţiei de a ne vizita părinţii şi bunicii sau de a ne vedea cu rudele la masă aşa cum facem în fiecare an de Paşte. Ştiu, e foarte greu, dar sunt convins că anul viitor vom vorbi la trecut despre această epidemie. Sărbătorile pascale şi Floriile sunt un bun prilej de reflecţie pentru noi toţi, de iertare şi de speranţă că vom reuşi să depăşim împreună această cumpănă grea din viaţa noastră. ‘Hristos a Înviat!’ le spun romano-catolicilor, reformaţilor, unitarienilor şi evanghelicilor, din România şi ‘La mulţi ani cu sănătate!’ ortodocşilor care sărbătoresc duminică Floriile!”, urează prim-ministrul în mesajul său.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.