Articoledrumul tabereilucian bodemetrou

Metroul Drumul Taberei va fi pus în funcțiune din iunie

1 minute necesare pentru a citi articolul

Prezent într-o emisiune la Realitatea Plus, ministrul Transporturilor Lucian Bode a oferit noi informații privind finalizarea magistralei 5 a Metroului Drumul Taberei. La sfârșitul lunii mai vor începe testele dinamice, iar la începutul lunii iulie, metroul Drumul Taberei trebuie să circule cu călători, a dat acesta asigurări.

„Pe magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor sunt în execuție trei contracte. Contractul de structură este finalizat în proporție de 95%, finisajele în proporție de 80%, iar pentru tot ce înseamnă automatizări au fost achziționate toate echipamentele necesare. Ele se montează pe măsură ce se finalizează partea de finisaje. Estimăm că undeva pe la sfârșitul lunii mai vom începe testele dinamice. În paralel, realizăm și recepțiile parțiale, împreună cu ISU, cu Inspectoratul de Stat în Construcții, a obiectivelor, iar angajamentul antreprenorilor, pe cele trei contracte, ramâne nemodificat. Termen, sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie, metroul din Drumul Taberei trebuie să circule cu călători” – a spus ministrul Lucian Bode.

O altă precizare importantă vizează sectorul de construcții. Ministrul Bode a spus că șanteierle rămân deschise. „Am avut discuții cu toți marii antreprenori pe infrastructura de transport din România și le-am cerut ca șantierele să rămână deschise”.

Sursa Foto: profit.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *