Articole

Ministerul Economiei a lansat o aplicație pentru ca operatorii economici să inventarieze sumele achitate în avans pentru pachetele turistice

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ministerul Economiei a lansat o aplicație pentru ca operatorii economici să inventarieze sumele achitate în avans pentru pachetele turistice sau pentru serviciile turistice încă neexecutate.

Aplicația a fost implementantă prin Direcția Generală Turism și a devenit funcțională de miercuri, 22 aprilie. Ea poate fi accesată pe o platformă guvernamentală, la secțiunea Forumulare (Formulare operatori economici din turism).

„Așa cum am promis, astăzi a fost lansată aplicația prin intermediul căreia toate agențiile de turism și unitățile de cazare din România pot raporta totalitatea plăților făcute în avans, încasate de la clienți și, eventual, achitate către furnizori. Prin centralizarea acestor informații vom ști concret situația financiară a acestora, cu date actualizate la zi. Mai mult decât atât, pentru a avea o privire de ansamblu, ne-am propus să colectăm și informații referitoare la resursele umane. Aceste date ne vor permite să evalăm situația reală din piață, iar ulterior să propunem măsuri care pot sprijini industria ospitalității și turiștii”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism.

sursa foto: Pexels

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *