ArticoleCoronavirusPolitica

Ministrul israelian al Sănătății, un evreu ultraortodox, și-a instalat internet abia după ce infecția cu COVID-19 l-a forțat să intre în carantină

1 minute necesare pentru a citi articolul

Oficiali ai Ministerului Sănătății au venit acasă la ministrul Yaakov Litzman să-i aducă un computer și să-i instaleze după ce Litzman, membru al unei comunități hasidice ultraortodoxe, s-a infectat cu coronavirus și a fost nevoit să lucreze de la domiciliu.

Ministrul Sănătății Yaakov Litzman și soția sa au fost infectați cu coronavirus, astfel că oficialul trebuie să-și continue activitatea de la domiciliu, scrie The Times of Israel.

Problema era că Litzman, membru al sectei hasidice Gur, nu are computer, smartphone și nici conexiune la internet acasă. Pentru a putea lucra de acasă, Litzman a trebuit să accepte stabilirea unei căi de comunicație video cu colegii săi din guvern și cu alți oficiali implicați în combaterea epidemiei, mulți fiind și ei în izolare tocmai pentru că au intrat în contact cu ministrul Sănătății.

Printre cei care au trebuit să intre în izolare după ce s-au întâlnit cu Litzman este premierul Benjamin Netanyahu, oficiali din Ministerul Sănătății, șeful Mossad Yossi Cohen și consilierul de securitate națională Meri Ben-Shabbat.

Și șeful Statului Major al armatei, Aviv Kohavi, este în carantină după ce a intrat în contact cu un ofițer care fusese diagnosticat cu COVID-19.

Yaakov Litzman conduce un partid ultraortodox care face parte din coaliția condusă de Netanyahu și, în calitate de ministru al Sănătății, a coordonat eforturile de combatere a epidemiei. El a fost acela care a impus restricții severe de circulație a populației pentru a stopa răspândirea virusului.

Foto: Yaakov Litzman/ Facebook

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *