Articole

Ministrul Muncii, Hubertus Heil, vrea o lege care să prevadă dreptul de a lucra de acasă

1 minute necesare pentru a citi articolul

În contextul unui număr atât de mare de germani care muncesc de acasă din cauza pandemiei de COVID-19, Guvernul Germaniei ia în calcul adoptarea unei legi care să prevadă dreptul de a munci de la domiciliu, a informat DPA, conform Agerpres.

Ministrul Muncii, Hubertus Heil, a declarat că va iniția o astfel de lege, până spre finele acestui an, urmând ca prevederile ei să se aplice chiar şi după ce restricţiile vor fi ridicate (restricțiile care le impun oamenilor să păstreze distanţa unii faţă de ceilalţi pentru a preveni transmiterea virusului).

„Oricine doreşte să lucreze de acasă – în cazurile unde compania permite acest lucru – ar trebui să poată lucra de la domiciliu, chiar şi după ce pandemia de COVID-19 va lua sfârşit”, a spus ministrul german pentru publicaţia Bild am Sonntag.

Lgea le va putea permite oamenilor să lucreze exclusiv de acasă sau să-şi împartă programul între lucrul de acasă şi birou.

Potrivit unor date provizorii, numărul celor care lucrează de acasă a crescut de la 12%, înainte de criza de sănătate actuală, la circa 25% în prezent.

Pe de altă parte, Confederaţia asociaţiilor angajatorilor din Germania (BDA) a declarat, duminică, că propunerea lui Heil nu este de interes, întrucât companiile germane au nevoie de flexibilitate, nu de reguli guvernamentale suplimentare. „Avem nevoie de un moratoriu privind termenele de prescripţie, nu alte reglementări care limitează dezvoltarea şi flexibilitatea”, a transmis Steffen Kampeter, directorul executiv al BDA.

Sursa Foto: Pexels.com

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *